Terwijl de bladeren van kleur veranderen en de lucht kouder wordt, maken we de overgang van de warmte van de zomer naar de koele omhelzing van de herfst. Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG), geworteld in oude wijsheid, beschouwt de veranderende seizoenen als een integraal onderdeel van ons algehele welzijn. In deze blogpost zullen we seizoentips vanuit een Oosterse Geneeskundige perspectief verkennen, specifiek afgestemd op het herfstseizoen. In de Oosterse Geneeskunde is elk seizoen geassocieerd met een van de vijf elementen (hout, vuur, aarde, metaal en water) en verschillende energetische eigenschappen. De herfst is gekoppeld aan het Metaal element, dat eigenschappen omvat zoals helderheid, organisatie en het vermogen los te laten. Het is een tijd waarin de natuur haar bladeren laat vallen en energie naar binnen trekt.
Bovendien moet je voedsel eten dat in het herfstseizoen beschikbaar is, zoals wortelgroenten, pompoenen en appels. Deze leveren essentiële voedingsstoffen en vezels om de spijsvertering te ondersteunen.
Tenslotte In de Oosterse Geneeskunde is het omarmen van de wijsheid van de seizoenen een holistische benadering om onze gezondheid en welzijn te behouden. Terwijl we de overgang naar de herfst maken, richt je op het voeden van je Longen en Dikke Darm, het handhaven van een gebalanceerde levensstijl en het loslaten van wat je niet langer dient. Door je te verbinden met de energieën van dit seizoen, kun je de natuurlijke ritmes van je lichaam ondersteunen en gedijen in de prachtige, transformerende tijd van de herfst.
0 Opmerkingen
Je opmerking wordt geplaatst nadat deze is goedgekeurd.
Laat een antwoord achter. |
AuteurAcupuncturist, shiatsutherapeut, docent Oosterse Geneeskunde. Vader van twee meisjes. My current thing: shamanic drumming. Hier schrijf ik over dingen die kunnen bijdragen aan een betere gezondheid. Archieven
Juni 2024
Categorieën |
Lid van
Kvk 34229314 |